ONLINE INZAGE IN UW EIGEN DOSSIER (PGO)

Online inzage in uw eigen dossier

Door een nieuwe wetgeving staat uw medische dossier open voor eigen inzage. U kunt vanaf 18 jaar hier gebruik van maken door u aan te melden bij een PGO

PGO

Een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) is een gratis app of website. In een PGO kunt u op een veilige manier uw gegevens opvragen bij uw huisarts of een andere zorgverlener, b.v. het ziekenhuis. Zodra er nieuwe uitslagen , brieven van specialisten, adviezen of verslagen van uw consult worden ingevoerd door de huisarts of assistente kunt u deze ophalen in uw PGO. Een hele mooie manier om uw adviezen en uitslagen terug te lezen in uw eigen tijd.

Zie ook;

Het voordeel van een PGO is dat u gaat beschikt over een persoonlijk account, waarin al uw medische gegevens voor u beschikbaar zijn (ook die van het ziekenhuis) .

Uw huisartsenpraktijk heeft op dit moment ervaring met het PGO-CGM Life,  maar het staat u vrij om via www.pgo.nl een ander PGO uit te proberen. Zie ook https://www.digitalezorggids.nl/kies-je-pgo/

 

 

Uitwisseling van medische gegevens tussen zorgverleners.

We horen steeds vaker dat mensen ervan uit gaan dat medische gegevens zoals uitslagen en bevindingen van de specialist automatisch in het dossier komen en voor andere zorgverleners toegankelijk zijn (bijvoorbeeld buiten kantoortijd op de dokterswacht).

Wat niet iedereen weet is dat u actief toestemming moet geven voor uitwisseling van uw medische gegevens tussen de zorgverleners. De gegevens worden door het Landelijk Schakelpunt (LSP) beschermd en veilig uitsluitend aan zorgverleners gecommuniceerd. Als u toestemming wilt verlenen of vragen hierover heeft, kunt u via de site van het LSP:

https://volgjezorg.nl/toestemming

Ook kunt u hier de folder downloaden Volgjezorg_folder_versie_052021