Sinds enige tijd hebben we een patiëntportaal. Eerder maakten wij gebruik van CGM E-service, deze dienst is gestopt per 1 januari 2024 en wij zijn wij overgaan naar Uwzorgonline.nl  Met behulp van de app ‘Zorgonline’ heeft u de mogelijkheid om zelf afspraken te maken, medicatie te herhalen en vragen te stellen, de zogenaamde e-consulten. Het portaal staat in verbinding met CGM-Huisarts . CGM-Huisarts Informatie Systeem (het HIS) waarmee onze praktijk werkt.

Het spreekt voor zich dat we de privacy van uw gegevens ook met dit ‘patiëntportaal’ hoog in het vaandel hebben. Nadat u zich aanmeldt wordt uw identiteit gecheckt, als u dan geaccepteerd bent en gekoppeld bent aan het huisartsinformatiesysteem  dan kunt u gebruik maken van de diensten. Het is belangrijk om over de juiste persoonsgegevens, inclusief telefoonnummer en het emailadres te beschikken. Als alles gekoppeld is kunt u zich aanmelden en kunt u met een code die u via uw mail toegestuurd krijgt inloggen.

Als gevolg van de privacywetgeving is het niet mogelijk om op eenzelfde e-mailadres meerdere personen aan te melden.

Diensten: Als u in het patiëntportaal bent ingelogd dan kunt u kiezen voor: herhaalrecepten, afspraak maken en elektronisch vragen stellen (e-consulten)

Herhaalrecepten: Deze dienst is voorlopig nog niet beschikbaar. Op onze website vind u de mogelijkheden om medicatie te herhalen.

Afspraak maken; Deze functie is binnenkort beschikbaar.

E-consulten: Heeft u een vraag waarvan u inschat dat deze ook zonder een bezoek aan de huisarts gesteld kan worden, kunt u dit via het portaal stellen. Er is ook een mogelijkheid om een foto of ander bestand mee te sturen. Realiseert u dat we ons best doen om er zo snel mogelijk op reageren, maar dit kan niet per direct.

U kunt zich aanmelden;  https://huisartsenpraktijkdevlecke.uwzorgonline.nl

Helpdesk Uw Zorg Online; http://www.uwzorgonline.nl/consumenten/contact/

 

 

Uitwisseling van medische gegevens tussen zorgverleners.

We horen steeds vaker dat mensen ervan uit gaan dat medische gegevens zoals uitslagen en bevindingen van de specialist automatisch in het dossier komen en voor andere zorgverleners toegankelijk zijn (bijvoorbeeld buiten kantoortijd op de dokterswacht).

Wat niet iedereen weet is dat u actief toestemming moet geven voor uitwisseling van uw medische gegevens tussen de zorgverleners. De gegevens worden door het Landelijk Schakelpunt (LSP) beschermd en veilig uitsluitend aan zorgverleners gecommuniceerd. Als u toestemming wilt verlenen of vragen hierover heeft, kunt u via de site van het LSP:

https://volgjezorg.nl/toestemming

Ook kunt u hier de folder downloaden Volgjezorg_folder_versie_052021